[Видео] Васил Јанкула – Херојот од Преспа

Младиот Васил Јанкула покажа дека луѓето со церебрална парализа ги остваруваат своите соништа. За само една недела ја заокружи својата најголема тура низ државата, со својот трицикл.

Приказната за Васил и неговиот подвиг погледнете ја во видеото на Радио МОФ.

Преспанскиот херој Васил Јанкула

Младиот Vasil Jankula покажа дека луѓето со церебрална парализа ги остваруваат своите соништа. За само една недела ја заокружи својата најголема тура низ државата, со својот трицикл.Приказната за Васил и неговиот подвиг погледнете ја во видеото на Радио МОФ

Posted by Радио МОФ on Friday, 31 May 2019