[Видео] Вардар – симбол и екосистем

Вардар е најстариот симбол на нашата држава. Вардар не е само река, или и топоним. Тоа е голем екосистем кој е под  силен еколошки притисок веќе долго време. Преку течението на Вардар ги откриваме сите природни вредности но и опасностите кои ги демант. Но и преку неа учиме дека ја делиме природата со други држави – и во добро и во зло, се вели во најавата за видеото на Институтот за комуникациски студии.