[Видео] Уличната уметност на Вечниот град

Во овој краток филм на авторот Benjamin Messina, претставена е уличната уметност во Рим. Messina вели дека локациите ги прoнашол со помош на специјалната апликација Street Art Rome, стигнувајќи до прекрасните мурали и други ремек-дела на познати улични уметници како Moneyless, Clemens Behr и Ron English.