[Видео] Учиме знаковен јазик

Вреди да го знаете секој јазик. Без разлика дали е англиски, германски, или македонски знаковен јазик“, вели Мими Бојаџиевска.

Таа пред две години започнува да го учи знаковниот јазик и е на половина пат да стане толкувач. Нема лични мотиви, освен желба што ја следи од детството, кога на вестите ги гледала толкувачите на знаковен јазик.

Инаку, дали знаевте дека сите глуви и наглуви лица во државата, без разлика од која етничка заедница доаѓаат, говорат ист знаковен јазик.

Емилија Петреска/Даниел Евросимоски