[Видео] Ученици изработија модни креации од отпад

И од пластични шишиња, ЦД-а, па и виљушки за хамбургер, може да се направи модна креација. Тоа го докажаа учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп и СОСУ „Илинден“ – Скопје, кои ја употребија својата креативност и отпадот околу себе за да изработат фустани. Тие беа дел од Trash fashion натпреварот, каде годинава учествуваа 30-тина училишта од целата држава.

Погледнете за што станува збор во видеото на Емилија Петреска: