[Видео] „Третата смена“ на фабриките во Скопје

Со години скопјани се жалат на непријатна миризба, реа и облаци од прашина од големите индустриски капацитети кои за жал се изградени сред урбана средина каде што живеат стотици илјади граѓани. Без да се навлегува во прашањето колку овие капацитети ги почитуваат законските стандарди за заштита на животната средина, објективот на „Само прашај“ успеа да долови како некои од нив работат со полна пареа во доцните вечерни часови.

Видеата се снимени од 22 до 25 ноември 2018.