[Видео] Теодора Милеска за феминизмот: Не сакаме да ги земеме правата на мажите, сакаме фер општество

Феминизмот не ги засега само жените, а 8 Март не е Ден на мајката, или учителката. Со младата активистка и едукаторка по сеопфатно сексуално образование Теодора Милеска поразговаравме што вусшност значи да си феминист/ка и како младите може повеќе да се ангажираат по ова прашање. Погледнете во новото видео на Радио МОФ: