[Видео] Студентски пленум: БрУКИМ – реагирај!

Студентски пленум на својот канал на Јутјуб објави видео кое прави пресек на сите настани поврзани со случувањата пред и за време на студентските избори на 30 јуни, кога се бираше нов претседател на СПУКМ.

Изборите Студентски пленум побара поништување на изборите, Ректорската управа на УКИМ ги оцени како скандалозни, но не се согласи да ги поништи, додека СПУКМ пак објави дека биле фер и демократски.

Видеото погледнете го во продолжение: