[Видео] Стефанија Гаштарска: Целта и одговорноста ме однесоа во Бољшој театарот

Секогаш е потребно да имаш цел која ќе те мотивира и ќе те прави одговорен, вели Стефанија Гаштарска, првата македонска балерина која ќе заигра на сцената во Бољшој театарот во Москва, Русија во влогот на Республика.

Иако пандемијата ја остави без соодветни услови за вежбање, таа вели дека младите не треба да се откажат од своите соништа и да се стремат кон зацртаната цел.

Содржината ја изработи Институтот за комуникациски студии