[Видео] Средношколец изработи робот-рака

Како е да се биде млад иноватор во Македонија? На ова прашање накратко помуабетивме со средношколецот Орхан Багашов од Тетово, добитник на бројни награди и признанија.

Во видео за Радио МОФ го презентира неговиот изум робот-рака, изработен со 3Д печатач, а кој може да се примени во медицината и светот на роботиката.

Емилија Петреска