[Видео] Социјалните мрежи во Кина

[Видео] Социјалните медиуми во Кина

Како што знаеме, Фејсбук, Твитер и Јутјуб се забранети во Кина,  но тоа никако не значи дека во најбројната земја во светот нема социјални мрежи. Во Кина интернет користат над 500 милиони луѓе, а четирите најголемите кинески социјални мрежи имаат по неколку стотици милиони корисници. Овој анимиран инфографик, прв кој го изработува дизајнерката Jessica Draws, открива детали за социјалните мрежи во Кина и го промовира нивниот маркетиншки потенцијал.