[Видео] Снимка на дрски средношколци ја бранува Србија

Група ученици од гимназијата во српскиот град Чачак објави снимка на Youtube на која се гледа како омаловажуваат професорка, го превртуваат инвентарот во училиштето и малтретираат минувачи.

[Видео] Снимка на дрски средношколци ја бранува Србија

Снимката, која се прошири по социјалните мрежи, предизвика бура на негодувања и реакции во српската јавност. Се бараат остри казни и одговорност за дивеењето на учениците, но и системски мерки од државата со кои ќе се влијае врз свеста на младите генерации.

Извор