[Видео] Случај Дрисла: Дали отпадот е покритие за нелегален капитал?

Балканскот тајкун на отпадот Петар Припуз ја „мерка“ депонијата Дрисла, но дали ќе ја земе, е прашањето во најавата на новиот документарен филм „Случај Дрисла: Дали отпадот е покритие за нелегален капитал?“ на Центарот за истражувачко новинарство „СКУП Македонија“.

Инаку, сторијата е поддржана од ЦИН СКУП Македонија во рамките на НЕД проектот „Промовирање отчетност преку истражувачко известување”.