[Видео] Сите постери од Летните олимписки игри

Целиот историски развој на постерите за Летните олимписки игри, во изминатите 120 години се прикажани во видеото подолу. Во речиси две минути се прикажани 30 постери, почнувајќи од постерот за Летните олимписки игри во Атина, во 1896 година, за Париз во 1900 година, па се до годинашниот постер, за игрите во Рио де Женеиро. Постерите може да ги погледнете во продолжение: