[Видео] Што е Судскиот совет и зошто е важен?

Што е Судскиот совет и зошто е важен? Каде можат граѓаните да поднесат иницијативи за работата на судиите?

Одговорите на овие прашања може да ги погледнете во видеото, подготвено во рамки на проектот „Зголемен јавен надзор врз работата на Судскиот совет на РМ“ реализиран од Институтот за човекови права, со поддршка од Британската амбасада во Скопје.