[Видео] Што е муабетот со Генералниот урбанистички план?

Сигурно некогаш сте прочитале или слушнале за терминот Генерален урбанистички план, или скратено попознат како ГУП.

Но, што е муабетот со Генералниот план, што претставува тој, зошто е важен и како се одвива неговото донесување?

Во оваа епизода на „Што е муабетот со“ се обидуваме да ги појасниме овие дилеми, но и зборуваме за истечениот ГУП на Скопје и процесот на донесување на новиот.