[Видео] Сексуалното и репродуктивно здравје и правата на маргинализираните заедници

Зошто е потребно сексуално образование во Македонија? Се грижиме ли за здравјето на мајките и новороденчињата? Праватa на ЛГБТ заедницата, хомофобија и насилство, како и правата на лицата кои живеат со ХИВ, беа дел од темите на кои се дискутираше вчера во кампот поставен пред Владата.

Во дискусијата учествуваа Елизабета Божиноска од Х.Е.Р.А, Наташа Бошкова од Коалиција за сексуални и здрaвствени права на маргинализирани заедници, Милена Стевановиќ од Инфеκтивна κлиниκа и Велимир Савевски од Х.Е.Ρ.А. Модератор на дискусијата беше Мила Царовска.

Погледнете го видеото од дискусијата: