[Видео] Ricardo Villalobos го затвора Sonus со песна од Шабан Бајрамовиќ

Еден од најсилните техно фестивали на просторите на Балканот, Sonus, кој се одржува во три дискотеки на плажата Зрќе на хрватскиот остров Паг, заврши пред два дена, со традиционалната афтер-забава во клубот Kalypso, која годинава траеше цели 17 часа.

Низ овој незаборавен музички маратон, посетителите ги водеа Ricardo VillalobosZip, Rhadoo, Margaret Dygas, Sonja Moonear i Binh. И по афтерот, кој траел до полноќ, најиздржливите клабери до следното утро ги забавувал резидент-диџејот на клубот, Bronxwon.

На затворањето, организаторите подготвиле величествен огномет, а присутните ги изненадил чилеанскиот диџеј Ricardo Villalobos, кој пуштил песна од легендата на ромската музика, Шабан Бајрамовиќ. Еве како звучи музиката на Бајрамовиќ пред илјадници рејвери: