[Видео] Република Депонија

Петта епизода од серијалот Видеоскоп, посветена на состојбата со отпадот и депониите во Македонија.

Лошото управување со отпадот е меѓу најголемите еколошки проблеми на земјава. Политичарите досега не покажаа намера сериозно да се зафатат со решавање на овој проблем. Македонија заостанува десетици години зад европските стандарди.

Документарниот филм е снимен во април годинава, пред да се актуелизира проблемот со депонијата во Струга.