[Видео] Развојот на видеоигрите во неколку минути

Во денешно време, видеоигрите се насекаде, но од каде поточно доаѓаат? Историјата за видео игрите е комплицирана приказна која ги вклучува огромните компјутери во научните лаборатории, основачот на Chuck E. Cheese, како и милијарда долари. Преку своето кратко видео, Safwat Saleem се обидува да прикаже дел од еволуцијата на гејмерскиот свет.

Извор: TEDEd