[Видео] Разбивање митови за технологија

Филтрите на Инстаграм се направени за детално да ни го снимат лицето? Отклучувањето на мобилниот со отпечаток од прст е начин за технолошките компании да не натераат да дадеме повеќе лични податоци? Металната жица на заштитните маски може да се користи како антена?

Погледнете го второто видео на Радио МОФ за разбивање митови. Во него митовите за технологија ги разбиваме со Владимир Атанасовски – професор на ФЕИТ, Горјан Јовановски – програмер и основач на „Мој воздух“ и Ана Попташева – програмерка и едукаторка.