[Видео] „Rapper’s Delight“ во изведба на градоначалникот на Филаделфија и The Roots

Градоначалникот на Филаделфија Michael Nutter и се приклучи на сцена на групата „The Roots“ и ја запеа познатата рап песна „Rapper’s Delight“ на Sugarhill Gang. Тој покажа дека добра ја владее песната која ја изведе за време на прославата за независноста на Америка, на 4 јули.

Неговата одлична изведба не треба да чуди, пишуваат американски медиуми, бидејќи пред да влезе во политичкиот и бизнис свет, Nutter работел во градските ноќни клубови и ја имал веќе испеано песната.