[Видео] Рафали од боја кон Собранието, демонстрантите се изјаснуваа како хулигани

Десетици балони со боја завршија вечерва во фасадата на Собранието, а демонстрантите без маски се пријавуваа да го користат катапултот, во поддршка на „шарените командоси“ повикани во полиција. Претходно, пред Собранието беше поставен специјален штанд на кој учесниците во протестот масовно се изјаснуваа како „хулигани“. Демонстрантите уште еднаш ги повторија барањата на Шарената револуција и истакнаа дека немаат намера да се откажат од својата борба.

13293189_133208083754234_277632241_n

13318560_133201923754850_963383025_n

13288915_133201950421514_676269043_n

13296124_133198617088514_1573063133_n

13318437_133198510421858_799700756_n

13318470_133196690422040_576074228_n