[Видео] „Рачно насликан“ музички спот

Уметницата Карин Калиф рачно ги изработила сликите употребени за анимацијата на музичкиот спот за Great Headless Blank, насловната песна на новиот албум на бендот Makeunder.

Видеото било создадено со користење на методот боја на стакло. Секоја рамка е осветлена и фотографирана, техника популаризирана од рускиот аниматор Александр Петров. Од фотографираните слики подоцна било создадено четириминутното видео.

Great Headless Blank from Carine Khalife on Vimeo.