[Видео] Психоделичните дела на уметникот Bruce Riley

Неконвенционалниот уметник Bruce Riley кој живее во Чикаго го исполнува сликарското платно со создава уметнички крации на платно со апстрактни органски форми направени од неколку слоеви боја кои ги фиксира со помош на смола.

Слика

Кога неговите дела се гледаат на Интернет, тешко е да се долови длабочината и опсегот на секое парче каде светлината навлегува од повеќе агли и создава сенки во уметнички дела.

Riley во текот на работата користи повеќе експериментални техники.Филмските работници Jason Stanfield и Jordan Olshansky неодамна во студиото на уметникот направија краток филм за психоделичниот свет во неговите дела.

 

www.thisiscolossal.com