[Видео] Pseudologia Fantastica – трета епизода на „Видеоскоп“ посветена на феноменот на лажните предизборни ветувања

Третата епизода од серијалот „Видеоскоп“ на Кадар, насловена „Pseudologia Fantastica“, се занимава со феноменот на лажните предизборни ветувања на политичарите.
Низ приказните за четири неостварени ветувања од претходните изборни циклуси, својата психолошка анализа за овој феномен ја изнесува невропсихијатарот, д-р Мице Дудучки.