[Видео] Првиот кинетички „стимпанк“ бар отворен во Романија

Првиот кинетички „стимпанк“ бар во светот Enigma деновиве беше отворен во Романија.

Дизајнери на оригиналниот ентериер, кој го исполнуваат бројни запчаници и часовници што се вртат со помош на кинетичката енергија, се Романците Alexandru Tohotan и Zoltan Zelenyak.

На проектот работеле околу две години, но трудот се чини на крајот се исплатува. Погледнете го видеото од „Enigma“.