[Видео] Протестното шаренило стигна и до УЈП – #Протестирам против задолжувањето

Стотици балони со боја го донесоа протестното шаренило и кај Управата за јавни приходи, каде демонстрантите го изразија гневот против, како што велат, скандалозното, енормно задолжување што го спроведува власт, која се задолжува по 15 евра во секунда и ја загрозува економската иднина на земјата. Демонстрантите носеа транспарентот со натпис „Трошите за чоколадо, а ние немаме ниту за леб“, а пред УЈП беа пуштани аудиоснимките што ги обелодени опозицијата, ткн. „бомби“.

Погледнете како демонстрантите ја обоија фасадата на УЈП, по што следеа обраќања:

y10-11