[Видео] Протести во Бугарија низ снимките на студентите

Студентските протести ја тресат Бугарија. Голем број фотографии и видео снимки сведочат за безнадежноста со која се соочуваат бугарските студенти, поради што голем дел од нив излегоа на протести, ги блокираа улиците и универзитетските амфитеатри низ Софија.

Видеото на Борис Бачваров, снимено вчера околу 15 часот пред полицискиот кордон во дворот на Факултетот за новинарство и масовни комуникации ( ФЖМК ), ги покажува насолзените очи на полицајците додека студентите пред нив ја пеат песната „Убава си, моја Горо”.

Видеото може на се види на овој ЛИНК.

Голем дел од студентите и самите снимаа што се случува за време на протестите, како на универзитетите, така и низ центарот на Софија. Еве дел од нивите снимки изминатите денови: