Видео пренос од фестивалот „Земјотрес“ на Радио МОФ

Радио МОФ ќе врши видео пренос во живо од чевртото издание на фестивалот на независна музика „Земјотрес“ , кој утре (6 февруари) ќе се одржи во Младинскиот културен центар.

Со свој настап на фестивалот ќе се претстават голем број македонски музачари, бендови и диџеи, на три сцени во МКЦ. Радио МОФ преку директен видео стрим ќе ги пренесува настапите од главната сцена во Денсинг салата каде настапите се најавени по следниов распоред:

ДЕНСИНГ САЛА
20:20 – 20:40 Spank
21:00 – 21:20 Project Orpheus
21:40 – 22:00 Funk Shui
22:20 – 22:50 Hardfaced
23:10 – 23:40 Smut
00:00 – 00:30 Noviot Pochetok
00:50 – 01:20 Sethstat & Mirko Popov
01:40 – 02:10 PMG Kolektiv
02:10 – 03:10 DJ Goce SAF

Преносот може да го следите на YouTube каналот на Радио МОФ или на линкот подолу.

Во рамките на фестивалот, истовремено со настапите во Денсинг салата, тие ќе се случуваат и во холот на киното Фросина, а најавена е и посебна техно сцена. Овие настапите ќе се одвиваат по следниот редослед:

ХОЛ НА КИНО ФРОСИНА
20:00 – 20:20 The Planktons
20:40 – 21:00 Swatovski
21:20 – 21:40 Telemama
22:00 – 22:20 The Government
22:50 – 23:10 June
23:40 – 00:00 Anna O.
00:30 – 00:50 Leitmotif
01:20 – 01:40 Carnage Dominion
02:10 – 03:10 Fighting Windmills

TECHNO STAGE
23:00 – 00:00 Toni Dimitrov
00:00 – 01:00 Martchin + Andreas Hz
01:00 – 02:00 Goran Kan
02:00 – 03:00 Defect 13th
03:00 – 04:00 Mirko Popov

„Земјотрес“ е музички фестивал на македонските независни дискографски куќи. Инициран од Направи Заедно, 69 Records и ПМГ Рекордингс. Влезот за фестивалот сега е 150 денари, бројот на карти е ограничен, а почетокот е во 19 часот.