[Видеo] Преку експеримент, извидниците покажаа зошто хигиената е важна во борбата против коронавирусот

Извидниците од Првиот скопски извиднички одред (ПСИО) изработија едукативно видео со кое покажуваат зошто е важно редовното одржување хигиена во период на пандемија на Ковид-19 коронавирусот.

За таа цел, употребија сад во кој ставија вода и бибер, а во чашка сапун. Погледнете ги резултатите:

https://www.facebook.com/PrvSkopskiIzvidnicki/videos/233087951424942/