[Видео] Прав(д)а за сите – права, борба и еманципација на ЛГБТ луѓето во општеството

Повеќе јавни личности се приклучуваат кон кампањата „Кампањата „Прав(д)а за сите“, која има за цел да ги рефлектира состојбите со нарушувањата на правата на ЛГБТИ луѓето во македонското општество, но од друга страна да ги рефлектира и можностите за борба и еманципација.

Кампањата е дел од Проектот на УСАИД за подобрување на статусот на ЛГБТИ луѓето, имплементиран од ЛГБТИ Центарот за поддршка во соработка со партнерските организации Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници“.

Павле Богоевски:

Беса Арифи: 

Кристина Арнаудова:

Ненад Стевовиќ:

Маја Стевановиќ: