[Видео] Пратеници отвораат врати и координираат активности при упадот во Собранието

Крсто Мукоски, Љубен Арнаудов, Сашо Василевски, Илија Димовски, Јохан Тарчуловски и Жаклина Пешевска од ВМРО-ДПМНЕ и Љупчо Димовски од Социјалистичка партија на Македонија се пратениците објавени од „360 степени“ кои се снимени од  собраниските безбедносни камери на 27 април.

Како што објавија од „360 степени“, овие седум пратеници отвораат врата или координираат активности во собранискиот хол при упадот на граѓаните, по што следуваше насилство и повредени пратеници и новинари.