[Видео] Последните бедеми на европската природа

„Патуваме низ дел од заштитените подрачја во Македонија, Србија и Хрватска обидувајќи се да сфатиме што можеме да научиме едни од други кога станува збор за нивното управување. Папук, Засавица, Караслари, Тиквеш, Дојран и Смоларските водопади се само дел од жариштата на биодиверзитет на Балканот – смарагдот на европското природно наследство“, пишува во најавата за новиот документарец на еколошката, едукативната и онлајн платформата на Институтот за комуникациски студии, „Дома“.

Погледнете го целиот документарец на „Дома“ во продолжение: