[Видео] Песната „Need You Now“ на групата Hot Chip од новиот албум

Британската електронска музичка група Hot Chip го објави видеото за песната „Need You Now“ во режија на Shynola. Песната е дел од новиот албум „Why Make Sense?“ кој треба да излезе на 18-ти мај откако во 2012, групата го објави албумот „In Our Heads“.

Албумот е снимен во Оксфордшир и во Лондон, во продукција со Mark Ralph. Тој ќе биде достапен за сите стандардни формати, како и специјално издание со четири одделни песни. Копиите од албумот ќе имаат посебен уметнички изглед, така што секој албум ќе биде во една од 501 варијанта на бои. Ова значи дека нема да има две исти копии од албумот.

Групата треба да настапи во јуни на фестивалот Sonar  во Барселона, а во август ќе настапи на Green Man Festival.

Песните кои се дел од новиот албум „Why Make Sense“ се следните:

Huarache Lights
Love Is The Future
Cry For You
Started Right
White Wine And Fried Chicken
Dark Night
Easy To Get
Need You Now
So Much Further To Go
Why Make Sense?

Специјалното издание ги вклучува четирите песни:

Burning Up
Separate
Move With Me
Re-harmonize