[Видео] Патиките што висат по каблите станаа моќен урбан симбол

[Видео] Патиките што висат по каблите станаа моќен урбан симболУбиство, секс, дрога, уметноста, политиката … патиките кои висат на телефонските линии и останатите кабли над улиците станауваат моќен урбан симбол. Кој ги поставува, каква е идејата, теориите за ова се или смешни или пак во најмала рака чудни.

Обидувајќи се да дојде до вистината, за потребите на филмот „The Mystery of Flying Kicks“ беа користени изјави од многу луѓе кои треба да помогнат да се одгатне оваа „мистерија“. Целиот документарец притоа е направен од донирани фотографии, телефонски разговори, видео, блогови и анимации, како соработка меѓу филмаџиите и интернационалната публика.

The Mystery of Flying Kicks from Closer Productions on Vimeo.