[Видео] Острови од отпад

Океанот е полн со неистражени живи суштества, располага со природна убавина, но и со тони отпад. Во океанските води има толку многу ѓубре што се создадоа пет т.н. Острови од отпад. Со ова видео, НАСА открива како всушност отпадот успеал да се разнеси на различни страни на светот и да создаде цели острови.