[Видео] Одблизу – Цената на зaгадувањето: случај Југохром

„Цената на згадувањето: случај Југохром“ е првиот документарец од новиот серијал „Одблизу“, во продукција на СКУП Македонија – невладина и непрофитна организација чија цел е да го унапредува, поддржува и поттикнува истражувачкото новинарство. Во оваа епизода се истражува загадувањето кое доаѓа од тетовската фабрика за феролегури „Југохром“.