(Видео) Од обичен балон до заштитна маска за вашиот мобилен телефон

На видеото е прикажан Тајланѓанец со уникатна идеја за тоа како сами да направете заштитна маска за вашиот мобилен телефон, во случајов iPhone, со користење на обичен балон. Сè што треба да направите е да го надувате балонот и да го поставете мобилниот врз него додека го издишувате. После ова, наеднаш испуштете го балонот и тој ќе се задржи за мобилниот.

Иако ова може да биде мал проблем за камерата, има решение и за тоа. Едноставно пресечете го со ножици или скалпер делот каде што е поставена камерата.