[Видео] Од лубеница до змеј – дело на италијански скулптор

Италијанскиoт скулптор Valeriano Fatica создаде интересна глава на змеј од обична лубеница, благодарение на прецизната резба.  Fatica е познат по изработката на специфични креации од овошје и зеленчук, а дел од неговата работа може да се види на неговата официјална фејсбук страница.

Погледнете го видеото во кое тој резба лубеница за да создаде змеј: