[Видео] Објавени номинациите за „Златна Малина“

Членовите на гласачкото жири на наградата „Златна Малина“ поминаа низ многу лоши изданија за да ја направат нивната селекција на „Најлошите достигнувања во филмот“ за 2019. Почитувајте им го трудот.

За најголемо разочарување се натпреваруваат мјузиклот на Том Хупер, „Мачки“, „Рамбо“ на Силвистер Сталоне и „Семејниот погреб на Медеа“ на Тајлер Пери. Трите филма индивидуално имаат по осум номинации.

“Честа“ да бидат номинирани оваа година ја имаат и актерите Дејвид Харбор („Хелбој“) и Џон Траволта („Фанатик“).

Ова е 40тото издание на наградите „Златна Малина“. Обично, номинациите за ова достигнување се објавуваат неколку дена пред номинациите за „Оскар“, но овогодинешното поранување на Академијата е причина што номинациите за „Златна Малина“ ги усреќија актерите малку подоцна.

Листата со сите номинации за „Златна Малина“ може да ја прочитате тука.