[Видео] Новиот спот на David Lynch, режиран од Moby

Изминатите неколку години, прославениот американски филмски режисер и музичар David Lynch и музичкиот гуру Moby соработуваа на повеќе различни проекти. Последниот плод на нивната соработката е верзијата на Moby на песната „The Big Dream“ на Lynch, за која Moby сними и режираше видеоспот, во кој се појавува вокалистката Mindy Jones.

„Сакав спотот да изгледа и да се чувствува како нешто направено во вајмарската ера во Берлин во 20-те“, вели Moby за видеото.

Извор