[Видео] Нова изведба на „Ле Збор“ пред Олимписките игри: На Русија со љубов

По повод одржувањето на зимските олимписки игри во Сочи, кои ќе бидат отворени на 7 февруари, Ле Збор, првиот лезбејски и феминистички хор во југоисточна Европа објави видео за познатата руска песна Катјуша, изразувајќи солидарност со ЛГБТ лицата во Русија и ширум светот.

[Видео] „Ле Збор“ пред Олимписките игри во Сочи: На Русија со љубов

Видеото за Катјуша режирано од Томислав Фикет, во Русија веројатно би било забрането како пример за „хомосексуална пропаганда“.

Извор: Окно/ radiosarajevo.ba