[Видео] Нов спот на Foolish Green за песната „Fade Away“

Младиот алтернативен составФулиш грин“ (FOOLISH GREEN) синоќа преку официјалниот канал на Youtube го промовираше официјалниот видео спот за песната „Fade Away“.

[Видео] Нов спот на Foolish Green за песната „Fade Away“

„Fade Away“ е песна објавена на „Escape“, првиот мошне успешен албум на „Фулиш Грин“(достапен за бесплатно преземање во електронско издание на овој линк).

Автор и продуцент на песната е Ненад Стефаноски, a микс и мастеринг на песната направи Дарко Спасовски – Пацки (Quasar studios).

За изработка на видео спотот пак, користени се материјали од анимираниот филм „Сказка сказок“ на легендарниот руски аниматор Јури Норштејн, а видео монтажата е на Ненад Стефаноски.