[Видео] Нов акустичен инструмент произведува вселенски звуци

Јајбахар е името на новиот жичен инструмент, изум на турскиот музичар Görkem Şen. Тој произведува звуци за кои е тешко да се поверува дека не потекнуваат од синтисајзер и дека во нив нема електроника. Со широка палета на звуци, јајбахарот може да се свири како удирачки инструмент или како жичен, со гудало.

[Видео] Нов акустичен инструмент произведува вселенски звуци

Погледнете ја демонстрацијата на можностите на јајбахарот, која ја подготви неговиот создавач:

Извор