[Видео] „Нема да ви помине“ – Шарената револуција го обои Собранието и ги отфрли изборите на 5 јуни

Илјадници граѓани и вечерва се на улиците на Скопје, во знак на протест против одлуката на власта да организира избори со само една партија-учесничка. Граѓаните се собраа пред СЈО, по што тргнаа кон Собранието, каде имаше обраќања на Зоран Василевски, Мила Царовска и Сара Миленковска.
По ова, со помош на познатиот рачен катапулт, демонстрантите упатија десетина балони со боја кон зградата на Собранието. Граѓаните сега се движат кон Владата, покрај Министерството за надворешни работи и мостот „Гоце Делчев“.
Погледнете ја атмосферата на вечерашниот протест:


z-5


13246008_128175457590830_102020124_n

sr

z-4

z-7

z-10

z-11