[Видео] Настаните што ја одбележаа 2015 година според Facebook

Facebook и оваа година направи преглед на најважните настани во 2015 година. Двеминутното видео ги содржи најсподелуваните и најактуелните настани на социјалната мрежа, од нападите во Париз, движењето Black Lives Matter , па се до претседателски избори во Америка. Исто така, оддава почит на познатите личности кои починаа оваа година, како џез легендата B.B. King, актерот Omar Sharif и „таткото на Сингапур“ Lee Kuan Yew, првиот и долгогодишен премиер на државата.

2015 Year in Review from Facebook on Vimeo.