[Видео] Најпознатите југословенски реклами од минатиот век

И додека маркетинг индустријата секојдневно се развива, старите реклами изработени во минатиот век остануваат запаметени и кај повозрасните, но и кај помладите генерации. Како мало потсетување на некогашна Југославија, следи избор од 10 „највртени“ видео реклами од времето на југословенската република.

 

Пипи

Станува збор за легендарната реклама за газиран сок.

Типи топ

Реклама за крпи кои можат се да избришат.Чорапи Ударник

„Вистински чевли можеби нема да најдете, но чорапи – да“.Раденска

Како минералната вода се троши од Вардар до Триглав.

Градник

Реклама за градник од Земун, удобен за жените.

Автомобил 101

„Zastava 101“ е автомобил кој собира се!

Пеперминт

Во 80-тите сите го сакаа.

Ева конзерва

Реклама за рибата која сите ја сакаат..

Слатка тајна

Феноменалните бонбони „Slatka tajna“

Киндер Лада

Реклама за највкусната „Kinder Ladа“

 

И бонус – пост југословенски македонски„реклами“ како предлог на Радио МОФ.

Извор