[Видео] НаЧас: Што ќе променат студентските избори на УКИМ?

На крајов на месецов и на почетокот на декември се закажани најголемиот дел од изборите за членови и претседатели на Факултетските студентски собранија.

Како ќе се спроведуваат изборите, како ќе изгледаат студентските претставнички тела и колку тие ќе можат да помогнат во решавање на проблемите на студентите?

На овие прашања, во новата епизода #НаЧас, дискутираме со Горан Трпчевски, професор на Факултетот за драмски уметности и Кристијан Стефановски студент на Филолошкиот факултет при УКИМ.

Даниел Евросимоски