[Видео] На Час: Со труд и желба до меѓународни успеси

Со дури шест медали се вратија македонските ученици од Меѓународната јуниорска олимпијада по природни науки во Дубаи.

Во новата епизода на „На час“ поразговаравме за нивниот успех и впечатоците со професорот Ламбе Барандоски од Друштвото на физичари, а во име на учесниците зборуваа младите Теона Ана Георгиевска и Марио Ванчоски.

Дискусијата е направена во рамки на проектот „Квалитетни образовни политики и можности за младите“, финансиран од Фондацијата Отворено општество Македонија.